КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Погрешно одржавање камиона мотора
- Jun 02, 2018 -

Мотор је попут људског срца, који игра апсолутно важну улогу у камиону. Ако не обратите пажњу на мале патогене, често ћете узроковати губитак функције срца, што се такође примјењује на камионе. Многи власници верују да редовно одржавање камиона није велики проблем, али је утицало на животни век камиона мотора на суптилан начин. Ево неколико малих проблема који лако изазивају проблеме са камионским мотором. Надам се да ће власници посветити више пажње када користе и одржавају камионе.


Неправилно одржавање

Редовно одржавање мотора је веома важно, велики број стручњака за одржавање, у рукама за поправку камиона, возило изазвано кваром мотора узроковано неисправношћу укупног квара од 50%. Може се видети да одржавање мотора игра кључну улогу у продужењу животног вијека возила. Не само у редовном периоду одржавања ради одржавања мотора, у вожњи кроз неке посебно влажне или прашине посебно на великим подручјима, компоненте повезане са моторима врше одређени преглед и одржавање.


Погоршање уља и лоше језгро филтера уља

Мазива уља различитих разреда ће се мењати у току употребе. Након одређене километраже, перформансе се погоршавају, што може довести до проблема код мотора. Када уље прође кроз поре филтера за уље, чврсте честице и вискозне супстанце уља се акумулирају у филтеру. Ако је филтер блокиран, уље не може гладити кроз језгро филтера, проширити језгро филтера или отворити сигурносни вентил, из обилазног вентила, ипак вратити прљавштину у подмазујући део, како би убрзао хабање мотора брже, унутрашње загађење загађења. Дакле, важна је и редовна замена филтера за уље. Не додајте мање уља, али не додајте превише, а не скупље бренд синтетичко уље је боље, погодно за уље вашег аутомобила је најбоље.


Унутрашња цев прљава

Ако возило често путује у цестовном саобраћају са више прашине и лошег квалитета ваздуха, обратити пажњу на чишћење улазне цеви и обезбеђивање глатког уноса. Улазна цев је веома важна за нормалан рад мотора. Ако је улазна цев сувише прљава, може довести до смањења ефикасности, тако да мотор не може радити у опсегу нормалне излазне снаге, што погоршава хабање и старење мотора. Колико год да је могуће ходати у области где је прашина пуно, истовремено, мрежа за климатизацију такође треба обратити пажњу на замјену.


Слабо одржавање система горива

Одржавање система горива укључује замену филтера за бензински филтер, чишћење карбуратора или млазнице за гориво и снабдевање нафтовода. Редовно очистите седимент седишта, уклоните седимент у филтеру за гориво, правилно одржавајте ваздушни филтер, резервоар за уље и цевовод. Када чистите систем горива, користите мотор како бисте уклонили средство за чишћење, јер уклањање средства за чишћење није потребно демонтирати систем горива. С једне стране, може се користити за чишћење система горива. Са друге стране, корисно је заштитити систем горива на мотору.