КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Испушни део мотора за испирање је и даље вешт!
- Jun 02, 2018 -

1, притисак воде не би требао бити превисок

Последице: круг уништења

Пошто у машинској соби постоје различите линије, електронске компоненте, као што је мотор, кутија осигурача, ако је притисак воде превисок, мало оштећена линија ће узроковати кратак спој, осигурач осветљења, тешка особа ће запалити цео коло одбор, табла.


2. Мотор се не може испирати када је мотор висок

Последице: пуцање цилиндара

Када аутомобил ради великом брзином или дуго времена, температура мотора ће бити веома висока, а сада је љето када температура јаја није проблем. Када се вода испрља водом, тело цилиндра мотора лако се пукне због експанзије и контракције топлоте, па је поправак мала ствар, усмерите мотор!


3. Пиштољ за воду високог притиска не може се користити за испирање фарова

Последице: фарови озбиљно замагљују

Сада су многи власници збуњени због чега нови аутомобил замагљује након прања возила, а очигледно може видети пару, која се односи на прање фарова помоћу воденог пиштоља високог притиска када перете аутомобил.


Није ли то вакум?

Чак иако је то велика вакумска светлост, у ваздуху ће се појавити мала рупа, која се користи да изда топлоту светлости. Под притиском воденог пиштоља високог притиска, вода ће и даље бити "притиснута" на лампе. Веома је тешко уклонити.


Ако се фарови поново монтирају, не исперите предња светла. Оригинална монтажа фарова је свуда отворена, а затим је промењена на различите светле фарове. Предња светла ће често бити дисквалификована. Дакле, власник аутомобила не сме користити воду за чишћење фарова. У машинској соби, морамо обратити пажњу да не прскамо воду на претвореним светлима, како не би прелазили у "цилиндар златне рибе".


Коначно, након што се стројница опере, мирис се такође очисти, само треба да користимо пешкир да би се осушила просторија мотора, а затим покрените мотор, уз топлоту мотора да "пари" да започне воду мотора !