КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Научите како одржавати делове камиона
- Jun 02, 2018 -

Тело: не само за лепоту

Прашина и ветар и киша у природном окружењу стварају мало оштећења на бојама аутомобила, а темељно чишћење је од суштинског значаја. Поред тога, због корозије кише и киселине у летњим кишама и директног летњег снажног светла, површина камиона ће бити оксидована. У време сезоне најбоље је направити серију козметичког одржавања од чишћења, полирања до воска, глазуре или премаза за површину аутомобила, од којих све може одржати доњу боју или ауто аутомобила.

Унутрашњост: чишћење и стерилизација мириса

Када је реч о изгледу, унутрашња декорација је најбоље утјеловљење укуса власника. Возило углавном врши ново "пометање" за унутрашњу декорацију возила. Инструмент табла треба да користи различите дебљине дрвених чипова или димензија и поправи главу у другачијем стилу, као што је коси троугао, правоугаоник или оштро, а затим га обришите у чисту тканину како бисте очистили инструмент таблу. Након чишћења прашине, користи се посебан восак инструмента, а инструмент табла ће бити очишћена за неколико секунди. Чишћење кожног седишта може избјећи преурањено старење дермиса. Власник би требао чистити уље и прашину на дермису и продужити живот кожног седишта.

Климатизација: важно је темељито очистити

Врело лето дуго у фази преоптерећења клима уређаја, кондензатора и кондензационе мреже резервоара за воду окупило је пуно нечистоћа, а не благовремено очистити, скратити вијек трајања клима уређаја и лако се развијати бактеријама, узрокујући мирис у аутомобилу за производњу плесни. Дуго времена у овом окружењу људи ће осетити вртоглавицу, мучнину и чак изазвати респираторне болести. Због тога, након уласка у јесен, клима уређај треба темељито очистити. Након чишћења клима уређаја, предлаже се замена новог елемента филтера за климатизацију или очистити оригинални филтер елемент и поново га инсталирати.

Скилигхт: благовремено чишћење може продужити живот

Ако се светларница употребљава дуго времена, у клизним шинама и пукотинама ће бити мало шљунка, а време је дуго. Биће песка у размаку између рама и печата. Ако се не очисти на време, смањује се печат светла у кишној сезони и проузрокује цурење. У овом тренутку, потребно је само отворити светларник и пажљиво очистити меком крпом. Песак у кадру може избјећи цурење.

Одржавање мотора у камиону

Мотор: проверите антифриз нафтног кочног уља

Након употребе мотора у одређеном временском периоду, нарочито на камиону који је доживео вожњу на даљину, унутрашњи део мотора депонује слој уљног муља. Дуго времена ће узроковати повећање потрошње горива, смањење снаге и чак оштећење мотора. Током сезоне, мотор треба очистити. Истовремено, уље за моторно уље, кочно уље и антифриз треба редовно проверавати да би се видело да ли је уље довољно или не, било да је погоршано или не, и да ли је циклус замене као крв кола и период замене мора бити замењен како би се осигурала глатка циркулација уља.

Гума: задржати притисак у гумама на време

Гума је "стопала" камиона. Она игра важну улогу у безбедној вожњи возила. Љети, због високе температуре, притисак у гумама не би требао бити превише висок. У супротном, постоји ризик од пуцања. У јесен је температура релативно ниска. Притисак пнеуматика треба додати како би се одржао потребан опсег притиска. Боље је припремити барометар, редовно тестирати притисак у гумама и надувавати у времену када притисак у гумама није довољан. Газећа гума скривена на површини гуме не може се занемарити. Време коришћења ће постепено постепено газећи, тако да гума треба проверити, поправити или заменити на време.