КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Важна функција филтера за заштиту мотора камиона
- Jun 02, 2018 -

Ако се мотор упоређује са срцем камиона, онда је филтер који штити мотор камиона бубањ камиона. Камионски филтер је одговоран за филтрацију нечистоћа три система система сагоревања мотора, система подмазивања и система за унос. Коју важну улогу игра заштитни филтер мотора? Хајде да погледамо камион.


Иако су нафтни производи добра филтрација и нечистоћа, у употреби нафтних деривата, све врсте спољних фактора утичу на чистоћу и загађење нафтних деривата. У процесу рада мотора, нечистоће, суспендоване честице и честица прашине у систему сагоревања ће изазвати загађење нафтних деривата. Са дуже време мотора, загађење ће постати озбиљније. У овом тренутку филтер је одговоран за филтрацију уља, смањујући нечистоћу и загађење.


Принцип рада филтера:

Да би заштитили моторе камиона, висококвалитетни филтери могу боље заштитити мотор и систем заједничког шина. На пример, дизел филтер је опрема за пречишћавање дизел горива за мотор са унутрашњим сагоревањем. Може осигурати чистоћу дизел горива у највећој мјери, како би се уклониле све врсте механичких нечистоћа, нечистоће битумена и колоидних нечистоћа.


Функција филтера:

Највећа функција филтера је његова функција чишћења. Осим тога, може добро штитити мотор, смањити потрошњу горива и повећати вијек трајања мотора.

Филтер за уље може уклонити нечистоће у уљу, смањити трење нечистоћа у уља за подмазивање, повећати ефекат подмазивања уља и на тај начин заштитити мотор мотора.

Дизелски филтер може филтрирати нечистоће у дизел гориву, смањити унутрашње загађење и сагоревање и смањити потрошњу горива.

Филтрација ваздуха је да филтрира нечистоће ваздуха и ваздуха, тако да дизел може у потпуности спалити, повећати стопу искоришћења дизел горива, смањити потрошњу горива и тако даље.

Поред ефекта филтрирања, филтер такође може ефикасно спречити блокаду отвора за уље, цијеви и ињекторе горива, смањити одржавање мотора мотора и смањити трошкове.


Одржавање филтера:

Да бисмо боље осигурали ефикасност филтера, повећати животни век филтера, требало би да редовно проверавамо филтер филтера, очистимо филтер и одржавамо и тако даље.