КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Најосновније разумевање одржавања камиона гоњења
- Jun 02, 2018 -

Ми знамо да је мењач подељен на две врсте ручних и аутоматских. Мануелни мењач је углавном састављен од брзине и осовине; аутоматски мењач је састављен од хидрауличног претварача обртног момента, планетарног зупчаника, хидрауличког система варијабилног растојања и хидрауличког система управљања. Дакле, на шта се мењач треба обратити пажњу?


Често замените уље за добро уље

Уље мењача утиче на перформансе мењача, а уље мењача се редовно мења. Због узајамне оклузије између брзина, потребан је велики обртни момент, тако да је потребно уље за мењач за подмазивање и хлађење зупчаника. И пошто је већина наших камиона превоз на велике удаљености, требало би више пажње посветити квалитету и правовремену замјену преносног уља.


И унутра и споља морају мењати уље

Иако мењач користи уље, он такође има проблема оксидације и метаморфизма. Пошто је температура у мењачу већа од нормалне температуре, уље за подмазивање ће се оксидирати. Када је температура висока, вискозитет уља за подмазивање ће се смањити, а његов адсорпациони капацитет ће се смањити, посебно код неких старих возила, па је сигурно да се мора користити за нека стара возила. Проверите и одржавајте одржавање на време.


Уље које улива и мање уља се не користе за врхунску употребу

Након вожње одређеног броја километара, проверите да ли је уље у мењачу. Када се пронађе цурење уља, узрок треба одмах открити и одржавање се провјерава на вријеме.

С обзиром да уље у мењачу уље дна мењача достиже на површину зупчаника, уље се може причврстити на површину зупчаника како би се обезбедило добро подмазивање између зупчаника. На пример, уље у мењачу је мањи од нормалног опсега, а уље не може прскати на површини сваке брзине ротацијом зупчаника.


Као резултат, метална површина ствара огромну топлоту, а лако је носити површину зупчаника. Када је озбиљно, он ће запалити опрему и онемогућити га да се ротира.