КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Принцип вожње камиона
- Jun 02, 2018 -

Мануелни мењач је углавном састављен од зупчаника и вратила, који ствара варијабилни момент помоћу различитих комбинација зупчаника; а аутоматска мењача АТ је састављена од хидрауличког претварача обртног момента, планетарног зупчаника и хидрауличког управљачког система, који постиже промјењиву промјену обртног момента помоћу хидрауличког пријеноса и комбинације зупчаника.

Хидраулични претварач обртног момента је најкарактеристичнија компонента АТ. Састоји се од точка точка, турбине и водилице и тако даље. Она директно улази на обртни моменат и функцију квачила. Пумпа точка и турбина су пар радних комбинација, који су као два релативна вентилатора. Ветар који је активиран активним вентилатором погаће се лопатице другог пасивног вентилатора, а ваздух који тече - ветар је средство преноса кинетичке енергије.

Ако се ваздух користи уместо ваздуха као медија пренијети кинетичка енергија, точак пумпе ће ротирати турбину кроз течност, а водјани точак се додаје између точка пумпе и турбине како би се побољшала ефикасност преноса течности. Пошто претварач обртног момента није довољно велик и ефикасност је ниска, неколико редова планетарних зупчаника се користе за побољшање ефикасности. Систем хидраулике ће манипулисати планетарном реду са променом мотора.