КИНГДАО ЛАНДПОВЕР МАЦХИНЕРИ ЦО., ЛТД.

Водеће предузеће специјализовано за снабдевање резервним деловима камиона у Кини

Dom > Новости > Sadržaj
Шта је развојни тренд камиона за тешке камионе
- Jun 02, 2018 -

Од 1998. године многи велики градови у Кини су увели локалне прописе како би ограничили улазак дизел возила у градове. Последњих година овај феномен се променио. Тренутно, дизел мотори су постигли велики успех у Европи и Сједињеним Државама у најстрожим примјенама прописа о емисији возила. Због радних карактеристика дизел мотора, мотори са ниским емисијама могу избјећи озбиљно загађење околине. Који је тренд развоја тешких камионских мотора?


(1) заштита животне средине и очување енергије су вечне теме

Који је тренд развоја тешких камионских мотора? Сви знају да су емисије издувних гасова од моторних возила један од најважнијих фактора загађења животне средине, а емисија издувних гасова на возилима са дизел мотором је прва која преузима највећи терет. У Кини, многи произвођачи дизел мотора, као што су Цхаи, Иуцхаи, Даи Цхаи и тин Цхаи, развили су дизел моторе са напредним технологијама и националним стандардима заштите животне средине, али то не значи да је развој дизел мотора у нашој земљи ступио на снагу пут. Тренутно неки спољни фактори ограничавају популаризацију и примјену, а квалитет кинетичког дизелског уља још увијек треба побољшати. Квалитет мазута је блиско повезан са нормалним веком трајања, потрошњом уља и емисијом издувних гасова аутомобилског мотора. За животну средину мотор потребан је одговарајуће чисто гориво. Емисија издувних гасова не може бити превише штетна и чак превазилази стандард.


Кина је земља која увози нафту, па је привреда горива увек била главни циљ индустрије мотора са унутрашњим сагоревањем. Дизелски мотор има добру потрошњу горива, а трошкови развоја технологије су мали, што може да контролише трошкове уопште. Са становишта уштеде енергије, економичност потрошње горива дизел мотора је 45% до 60% већа од потрошње бензинских мотора. Уз нафтну кризу изнова и изнова, цена горива је поново порасла, што утиче на одлуке потрошача о куповини. Међутим, инострани мотори тешког возила одабрали су дизел моторе са високом термичком ефикасношћу, поузданошћу, добром трајношћу и економичном потрошњом горива. Усвојена је рециркулација издувних гасова и катализа оксидације, сакупљач честица и електронски систем за убризгавање горива како би задовољили све строжије захтјеве емисије и побољшали снагу и економичност камиона. Секс и поузданост; на основу чишћења горива, емисије могу да досегну Еуро ИИИ стандарде емисија.


(2) хитан задатак је развој дизел мотора високог напона

Према садашњој анализи облика, развој тешког дизел мотора у Кини заостаје, што не може да задовољи потребе корисника, а дизел моторна возила великих снага са 12 литара и више морају зависити од увоза. У иностранству, 12 литара дизел возила са стандардима Еуро И и Еуро ИИ постале су главни производи. Најчешће коришћена технологија у Сједињеним Државама је технологија електричне енергије од 300 коњских снага до 600 коњских снага. Западноевропски мотор тежине, 300 коњских снага да постане почетна снага, обично имају 4-5 различитих снага, за кориснике различитих типова возила, различите услове коришћења. Познати произвођачи као што су Мерцедес Бенз и Мерцедес, шведски Волво и Сцаниа имају у основи 340, 380, 420, 460 и 500 коњских снага пет мотора за кориснике од којих се могу бирати.


Анализа кинеске ситуације показује да има неколико тешких возила са више од 360 коњских снага, а многи морају да се ослањају на увоз. Специјални производи многих мултинационалних компанија данас постају све захтевнији за услове превоза. Потражња за великим тракторским трактором се повећава, а укупна потражња на тржишту има велики потенцијал. Генерално говорећи, неопходно је повећати развој и развој тешких дизел мотора.